Článek

Knihy nepředstavují nepřátele

Profilová fotka

Mgr. Alena Bohačíková

Vytvořeno:

Spoluautoři:

  • Mgr. Alena Bohačíková

Pomoc s rozvojem slovní zásoby, nové informace, pobavení, poučení i inspiraci. O to všechno nás může obohatit četba příběhů. A tak současní čeští spisovatelé nelenili a vytvořili soubor povídek pro teenagery. Kapuce od mikiny představuje nejen bezpečné útočiště, ale také se jedná o sbírku zajímavých příběhů.

Do jednoho z nich se v rámci projektu Celé Česko čte dětem začetli také žáci 8. A. Ve čtvrtek 20. října prožili příjemné dvě hodiny naplněné sny, touhami a přáními hlavní hrdinky povídky Tanečnice. Další příběhy si snad již přečtou sami. Je z čeho vybírat.


Kniha bude také k dispozici pro zapůjčení v žákovské knihovně.


A co si myslí o knize sami osmáci?

 

Kniha je povedená, obrázky i příběhy, ale štvou mě ty chyby, jako třeba takovej atd. A zaujalo mě, že na tom pracovalo patnáct autorů.


Kniha mě hodně zaujala. Ty příběhy jsou kreativní a dobře promyšlené v ději. Líbí se mi, že se to odehrává v této době. Nejvíce se mi ale líbí ilustrace.

Příběhy nemám ještě dočtené všechny, ale je to zajímavé. Baví mě to.


Je hezká obálka, ilustrace a taky příběhy.


Ten obal se mi líbí a povídka Tanečnice se mi taky líbila. Když budu mít čas, přečtu si nějakou další kapitolu.


Knížka celkově vypadá hodně fajn. Akorát tím, že moc nečtu, se k tomu budu muset dokopat.


Kniha je zajímavá, líbí se mi ilustrace. Také se mi líbí to, že hodně povídek je kratších.


Celkově se mi ten příběh zalíbil. Ten název je takový zapeklitý, trošku nevím, jaký má důvod, ale jinak je dobrá.


Ta kniha je podle mě krásně ilustrovaná. Je dobré, že na sebe povídky nenavazují, a tak si můžeme přečíst jakoukoliv. Každého z nás zaujme něco jiného. Je to psáno tím stylem pro nás.


Obálka je velmi hezká a název vystihuje dnešní dobu. Pod kapucí můžeme skrývat všelijaké pocity, které nechceme dát na povrch. Příběhy podle všeho budou z nějaké části pravda.


Na první pohled mě kniha moc nezaujala, ale když jsme si začali s paní lektorkou číst, měla jsem už jiný názor. Podle mě kniha vystihuje dnešní dobu. Holčičí postava Dáda nemá zrovna lehký život, ale i když není bohatá, má dobré srdce.


Nejsem čtenář, ale tahle knížka se mi prostě zalíbila.


Podle mě ta kniha bude zajímavá i trošku poučná.


Tahle kniha je moc pěkná, je pěkně ilustrovaná. Příběhy jsou moc pěkné, až na kapitolu No more drama. Je taková nedokončená a až moc emocí. Ale jsem ráda, že knihu mám a doufám, že bude takových knih více.


Zajímavá knížka, v pohodě příběhy, obal knihy ujde, obrázky krása, dost to pomáhá k porozumění děje.



Sice jsem to ještě nečetl celé, ale podle prvního příběhu by to mohlo být zajímavé. 


Galerie